Skip to content

Projektisuunnitelma pohja / sisältö

1. Toimeksianto
Tausta ja lähtökohdat, tavoitteet ja tehtävät, rajaus ja liittymät, tulos

2. Projektiorganisaatio
Organisaation esittely, vastuut ja päätöksentekoprosessi

3. Projektin vaiheet ja taloudelliset tavoitteet
Tehtäväkokonaisuudet, osittelu ja vaiheistus, välitulokset, aikataulut ja resurssissuunnitelmat, budjetti

4. Laadun varmistus
Menetelmät, standardit, hyväksymismenettely, muutosten hallinta, dokumentointi, katselmoinnit, riskien hallinta, muut täydentävät suunnitelmat

5. Tiedonvälitys ja projektin etenemisen seuranta
Projektin aloitus, työtilat ja viestintävälineet, palaverikäytäntö ja yhteydenpito, raportointi ja tiedotus, projektikansio

6. Projektin päättyminen
Luovutus, käyttöönotto, ylläpito, projektin aineiston taltiointi, arkistointi, loppuraportti, projektin virallinen päättäminen

1 Projektin ja lopputuotteen kuvaus

Palvelukuvaus

1.1 Tausta ja tavoitteet

Tausta ja tavoitteet

1.2 Rajaus ja liittymät

Käytettäviä teknologioita ei ole määritelty tilaajan puolesta. Tässä vaiheessa itse olemme rajanneet teknologioita seuraavasti: * Javascript(React) * Back-End / Serveri Digital Oceanilta * Palvelinkieli: Javascript / Node.js / express.js

Täsmennetään projektin tehtävää rajaamalla ulkopuolelle jäävät osat kohteena olevasta järjestelmästä tai kokonaishankkeesta. Erikseen on syytä kuvata myös tehtävän suorittamista merkittävästi rajoittavat ulkoiset tekijät.

Tässä myös täsmennetään ne tehtäväkokonaisuudet, jotka nyt tehtävään osioon tulevat vielä todennäköisesti jossain vaiheessa liittymään, mutta joita ei tämän projektin puitteissa kuitenkaan tulla toteuttamaan. Tyypillisiä tällaisia tehtäviä voisivat olla mm. käyttöympäristön rakentaminen ja koulutus. Muina rajauksina voisi olla esim. ohjelmiston käyttöliittymässä käytettävä kieli.

Huom.: Projektiopintojakson aikana toteutettavalla projektilla ei saisi olla tiukkoja aikataulullisia liittymiä muihin toimeksiantajan projekteihin

1.4 Oikeudet

  • Yrityksen nimeä ja tuotettavan palvelun nimeä saa käyttää dokumentointivaiheessa

1.5 Termit ja määritelmät

  • WR = Wear Right

2. Projektiorganisaatio

2.1 Organisaation esittely

JAMK

Projektin organisaation kuuluu Jyväskylän ammattikorkeakoulun opettajia, projektihenkilökuntaa opiskelijaa, projektiryhmän ohjaajat sekä toimeksiantajan edustajat. Projektin ohjaava opettaja on Marko Rintamäki, jonka kanssa tiivis yhteistyö projektin eri vaiheisssa.

Projektiryhmä

Projektiryhmä

2.2 Vastuut ja päätöksentekoprosessi

Projektipäällikkö: Ari-Pekka Kauppinen
Testausvastaava: Aaro Kettunen
Laite ja ohjelmistovastaava/ Spesialisti: Eero Ronkainen
Visuaalinen suunnittelija: Markus Nylund
Ohjelmistosuunnittelija: Timo Soini

3. Projektin ajalliset tavoitteet

3.1 Osittaminen ja vaiheistus

Projekti aloitetaan laittamalla Gitlab -versionhallintaympäristö kuntoon. Gitlabin sprintteihin perustuvaa projektisuunnitelmaa lähdetään toteuttamaan viikko viikolta suunnitelman mukaisesti. Joka viikko tarkistetaan silloinen projektin tila ja sen perusteella työtä jaetaan uudelleen ja aikataulua täsmennetään. Sprinttien osa-alueet jaetaan ryhmän jäsenten välille tasan. Projektin alussa tehdään alustava suunnitelma siitä, kuinka kauan projektin osa-alueet kestävät, aikataulua tarkistetaan jatkuvasti. Yleisesti projekti alkaa työn määrittelystä, työnjako ja tehtävän rajaaminen. Sitten laaditaan suunitelmadokumentit. Kun dokumentit ovat valmiit, aletaan tekemään itse ohjelmaa. Ohjelmaa testataan ja tarkistetaan säännöllisesti, että se vastaa toimeksiantajan toiveita. Lopuksi valmista ohjelmaa testataan, että se toimii ja työn onnistumista arvioidaan.

Alustava aikataulu:

gantt dateFormat YYYY-MM-DD title Julkaisun suunnitelma section Ominaisuus 1 Profiilien lisäys :2019-03-24, 7d section Ominaisuus 2 Säätiedot ja pukeutumisvinkit :2019-03-03, 14d section Ominaisuus 3 Matkan suunnittelu :2019-03-17, 21d section Ominaisuus 4 Suosikit :2019-03-31, 7d section Ominaisuus 5 Luo profiili :2019-02-24, 14d section Ominaisuus 6 Menu -valikko :2019-03-03, 7d section Ominaisuus 7 Paikkojen lisääminen :2019-03-17, 21d section Ominaisuus 8 Liukusäätimet :2019-03-13, 14d section Ominaisuus 9 Listanäkymä :2019-03-31, 21d

alustava työmääräarvio

3.2 Resurssointi

resurssointisuunnitelma

4. Laadunvarmistus

4.1 Väli- ja lopputulosten hyväksymismenettely

Väli- ja lopputulosten hyväksyminen hoidetaan palaveeraamalla. Eri vaiheiden edistymistä arvioidaan viikottain tapaamisissa, joihin kaikki osallistuvat mahdollisuuksien mukaan. Tasaisin väliajoin projektia esitellään ohjaavalle opettajalle sekä palvelun tilaajalle laadun varmistamiseksi.

4.2 Muutosten hallinta

Keskustellaan projektiryhmän kanssa ennen muutosten tekoa.

4.3 Dokumentointi

Dokumentointi tapahtuu projektille tarkoitetussa GitLab -repositoriossa. Dokumentointityö jaetaan ryhmän jäsenten kesken tasaisesti.

4.4 Riskien hallinta

Riskien hallintaa suoritetaan pyrkimällä ennakoimaan mahdollisia riskejä ja luomalla korjaustoimenpiteitä. Tavoitteena on luoda selkeät prosessit riskien välttämiseksi ja mahdollisten riskitilanteiden korjaamiseksi.

Riskienhallintataulukko

4.5 Katselmointikäytäntö

Katselmointi suoritetaan jokaisen sprintin lopussa ryhmän jäsenten kesken. Sprint 1 katselmointi

4.6 Projektisuunnitelmaa täydentävät suunnitelmat

4.7 Suunnitelmien tarkistus- ja päivitysajankohdat

Joka viikko tarkistetaan projektin vaiheet. Seuraava katselmointi 21.2.2019.

4.8 Projektin keskeyttämiskriteerit

Projekti suoritetaan loppuun. Mikäli ryhmän eri henkilöt eivät osallistu tekemiseen vaaditulla määrällä, voidaan ryhmän henkilön osallistuminen projektiin keskeyttää.

5. Tiedonvälitys ja projektin etenemisen seuranta (viestintäsuunnitelma)

6. Projektin päättyminen

6.1 Lopputuotteen luovutus, käyttöönotto

Projektin ollessa valmis, on myös kurssi päätöksessään. Kurssin aikataulun puitteissa, valmista sovellusta esitellään ja käytössä opastetaan tilaajaa. Tilaajan kanssa sovitaan erikseen palaveriaika, jossa ohjelmistoa esitellään ja opastetaan teknologioiden käytössä.

6.2 Projektin tuottaman aineiston taltiointi, arkistointi ja säilytysaika

Projektin aineistot jätetään lähtökohtaisesti Gitlabiin projektin jäsenten käyttöön. Projektin dokumentteja voidaan käyttää portfolion liitteenä. Mikäli tilaaja haluaa rajata dokumenttien säilytysaikaa tai sisältöä, erikseen määriteltyjä dokumentteja voidaan muuttaa siten, että niiden jatkokäyttö on mahdollista edellämainitulla tavalla. Dokumenttien arkistoinnista sovitaan kurssin loppuvaiheessa erikseen.

6.3 Projektin virallinen päättäminen

Kurssin arvioitu päättymispäivä on viikolla 14. Tähän mennessä projekti on saatettu suunnitelman mukaisesti loppuun.

6.4 Lopetustilaisuus

Päätösseminaarin ajankohta päätetään myöhemmin.

6.5 Projektin loppuraportti

Loppuraportti laaditaan projektin loppupuolella. Loppuraportti

Liitteet